Blid bdsm – En guide til begyndere

Blid bdsm – En guide til begyndere

2. november 2023 Slået fra Af admin

Blid bdsm – måske har du hørt udtrykket før eller måske er det helt nyt for dig. Men hvad dækker begrebet egentlig over? Kort fortalt handler det om et sæt af seksuelle aktiviteter, der udøves i en consensual (aftalt og samtykkende) ramme. Trods nogle fordomme og manglende viden kan disse aktiviteter faktisk føre til en dybere forståelse for ens egen seksualitet og bringe et stærkere bånd mellem parterne. I denne blog vil vi tage et kig på, hvad blid bdsm dækker over og give dig en guide til begyndere.

Det første spørgsmål, der melder sig, er selvfølgelig, hvad blid bdsm indebærer. Det er en fællesbetegnelse for en række aktiviteter, der involverer dominans og underkastelse, smerte og kontrol. Men hvis det lyder lidt voldsomt, så lad os slå fast med det samme, at blid bdsm kan være helt uden smerte eller decideret kontrol. Det kan snarere handle om små magtudvekslinger i form af dominanslege og etablering af roller, hvor der er en underkaster og en dominatrix/dominant person.

Når man kigger på bdsm som helhed, så dækker det over et utal af interesser og aktiviteter – så det kan være godt at starte i den blide ende, hvis man ikke har nogen erfaring med området. Begynd med at sætte dig ind i de forskellige roller og aktiviteter og tage en snak med din partner om, hvad I er interesserede i og ikke mindst ikke-interesserede i. Det er vigtigt at få afstemt forventninger og grænser, inden I kaster jer ud i noget nyt.

Så hvordan kan man så komme i gang med blid bdsm? Det vigtigste er at tage det stille og roligt og ikke presse nogen ud over deres komfortzone. Måske kunne I starte med at udforske nogle simple rollespilsscenarioer, hvor der er en dominansleg involveret. Det kan være, at den ene part er klædt i lædertøj og giver ordrer, mens den anden er iført blødere tøj og følger disse ordrer. Det kan også være, at den ene part for eksempel er iført en blindefold, mens den anden tvinger dem til at prøve nye seksuelle stillinger eller lege med sexlegetøj. Det er selvfølgelig op til jer selv at finde ud af, hvad der virker bedst for jer.

Men hvad med smerten? Det kan være, at I på et tidspunkt vil eksperimentere med nogle lette former for smerte, men det er vigtigt at huske, at det altid skal ske i et samarbejde og en aftalt ramme. Underkastelse og dominans er i sidste ende en måde at opbygge tillid og tæthed i et forhold, men det kræver også gensidig respekt og omhu. Så undersøg eventuelt forskellige former for smerte og grænsesøgende aktiviteter sammen og tage en snak om, hvad der tænder jer, og hvad I ikke vil prøve.

Blid bdsm kan på en positiv og respektfuld måde give et krydderi i forholdet og øge den gensidige attraktion. Men det er også en aktivitet, der kræver forståelse og kommunikation mellem parterne. Det er vigtigt at tage det i et tempo, der passer til begge parter, og være åben og ærlig omkring ønsker og grænser. Så hvis du og din partner er interesserede i at udforske blid bdsm, så tag et kig på de mange ressourcer, der findes online eller tag en snak med en erfaren person på området. Det er aldrig for sent at prøve noget nyt og opdage nye sider af sin seksualitet.